We ontkomen er helaas niet aan. Elke dag worden we stukje bij beetje weer ietsjes ouder. Je begon als baby, werd een kind, een tiener, twintiger en zo blijft het maar doorgaan. Hopelijk blijven er nog vele jaren volgen op het moment dat je dit leest. Heb je dat geluk? Dan is er bijna geen ontsnappen aan. Je zult ooit te maken gaan krijgen met ogen die achteruit gaan. Je ziet alles niet meer zo goed als vroeger. Dit is een volledig normaal proces en dus niks om je zorgen over te maken. Wat moet je doen als je merkt dat je niet meer zo goed lezen kan? Je bent het kunstje niet verleerd, maar je ziet de letters gewoon niet goed genoeg meer. Ze zijn te klein of te wazig om er nog iets zinnigs van te maken. Schaf dan een leesbril aan. In deze tekst wat tips hierover. 

De goede sterkte leesbril

Je ziet ze overal wel liggen. De leesbril is bij veel mensen echt wel bekend. Voordat je er een besluit aan te schaffen, moet je wel ergens op letten. Je hebt de juiste sterkte nodig. Het is onmogelijk zelf achter je sterkte te komen. Ga hiervoor dan ook naar de opticien in jouw beurt en laat je ogen meten. Dan kun je op pad met de kennis van de benodigde sterkte en dat maakt het een heel stuk makkelijker. Je kunt ook naar de winkel gaan, diverse brillen testen en bekijken waarmee je het beste lezen kan. Echter heb je dan slechts een geschatte sterkte zonder je exacte sterkte te weten. Het is altijd een verstandige keuze om toch naar de opticien toe te gaan. Een afspraak is zo gemaakt en veel tijd zul je niet kwijt zijn. Neem dan ook gewoon die kleine moeite. 

Denk goed na over je prioriteiten

Nog een goede tip: denk na over waar je prioriteiten liggen. Een leesbril zul je niet vaak dragen. Wellicht heb je hem alleen voor thuis nodig. Vind je het dan echt belangrijk dat de bril er geweldig uitziet of gaat het je alleen om de functie? Dat ligt compleet bij jezelf. Waar hecht jij waarde aan en hoe vaak verwacht je de leesbril te gebruiken? Dit is belangrijk om te weten omdat je dan gerichter kan zoeken. Is de eerste de beste bril met de juiste sterkte goed of wil je liever een leesbril die er daarnaast goed uitziet?

 

Er zijn dus echt wel dingen om op te letten als je een leesbril nodig hebt. Stap een is eigenlijk om erachter te komen welke sterkte je nodig hebt. Test dit zelf uit door diverse sterktes in de winkel op te zetten of ga naar de opticien voor een meting. Wij raden de opticien aan. Stap twee is het zoeken van een bril met de juiste sterkte. Denk daarbij na over het feit of je het belangrijk vindt dat de bril er goed uitziet ja of nee. Schaf een bril van keuze aan en lezen maar.