Zomaar even een kwart van de bevolking zou ooit eens geconfronteerd worden met één of meerdere schimmelnagels. Wanneer jij te maken krijgt met een dergelijke schimmelnagel is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Ondanks het feit dat zo’n nagel eigenlijk geen pijn met zich meebrengt is het wel zo dat ze er niet bepaald aantrekkelijk uitziet. Het spreekt dan ook voor zich dat mensen die met deze aandoening worden geconfronteerd deze graag zo snel mogelijk zullen willen laten verhelpen. Geldt dat ook voor jou? Wil jij dan ook graag ontdekken welke mogelijkheden er allemaal bestaan op vlak van een schimmelnagel behandelen? Dan kan de informatie hieronder je daar zeker bij helpen.

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Voordat we verder ingaan op de manieren met betrekking tot een schimmelnagel behandelen is het natuurlijk altijd een goed idee om even concreet aan te geven wat een dergelijke nagel nu precies is. Voor een schimmelnagel geldt dat het eigenlijk een verdikte, brokkelige en bovendien ook geel verkleurde nagel is welke vaak is aangetast door de zogenaamde candida schimmel. Eventueel kan er ook sprake zijn van de zogenaamde dermatofyten. Dit is een typische teenschimmel. Heel wat verschillende zaken kunnen aan de oorzaak liggen van het optreden van een dergelijke nagel. Wat dit betreft kan er hierbij worden gedacht aan de volgende factoren: 

  • Ouderdom;
  • Een verhoogde aanmaak van keratine; 
  • Bepaalde huidaandoeningen. 

Naast bovenstaande spelen ook de omstandigheden vaak een niet onbelangrijke rol bij het optreden van een schimmelnagel. Hoe vochtiger de huid is, des te beter de schimmels kunnen gedijen. Dat is echter niet alles. Daarnaast wordt het risico op het ontstaan van een s namelijk nog vergroot door een beschadigde huid. Ook zaken zoals een verminderde weerstand evenals het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kan hieraan bijdragen. Hou hier dus zeker rekening mee. 

Hoe een schimmelnagel behandelen?

Voor een schimmelnagel behandelen bestaan er tegenwoordig een aantal verschillende oplossingen. In de praktijk wordt helaas al snel duidelijk dat het behandelen van een dergelijke nagel niet altijd even voor de hand liggend is. Dat is het gevolg van verschillende zaken. In eerste instantie staat de schimmel die ze veroorzaakt erom bekend zeer besmettelijk te zijn. Daarnaast vereist ze een consequente en vaak ook langdurige behandeling. Het onderbreken van de behandeling zou het genezingsproces in de praktijk zomaar eens nog veel lager kunnen laten uitvallen. Enkele opties waar je voor een schimmelnagel behandelen tussen kan kiezen zijn in de praktijk de volgende:

  • Het volgen van een speciale pillenkuur;
  • Gebruikmaken van antischimmelzalf; 
  • Gebruikmaken van antischimmel nagellak;
  • Het gebruik van thymol of bijvoorbeeld appelazijn;
  • Gebruikmaken van Tea Tree olie; 
  • Het laten weg laseren van de schimmels.

Naast bovenstaande is het bij een schimmelnagel behandelen ook altijd interessant om er rekening mee te houden dat je er goed aan kan doen om de toplaag van de nagel elke pakweg week af te vijlen. Op deze manier wordt er immers voor gezorgd dat de speciale nagellak of bijvoorbeeld de antischimmelzalf nog dieper kan intrekken. Dat bevordert het eindresultaat uiteraard zeer sterk. In ieder geval mag het duidelijk zijn, voor wat de behandeling van een schimmelnagel betreft zijn er op de markt heel wat interessante mogelijkheden terug te vinden om te overwegen.