Hooow stress jij ook zoveel voor die ene toets? Je weet wel de allerbelangrijkste toets van het jaar? Dit is nog maar iets kleins om over te stressen, relax. Wist je dat er mensen zijn die de stress die jij nu voelt honderd keer erger voelen? Zij kunnen de stress niet aan en zoeken hulp bij bijvoorbeeld een Coach in Den Haag. Er zijn meerdere redenen voor het hebben van stress, de een groter dan de ander…

Geld

Een van de meest voorkomende redenen voor stress is geld. Ook al zegt iedereen geld maakt niet gelukkig, geld is nodig. Zonder geld kanje niet voorzien in je levensbehoeftes en kan je je financiële verplichtingen niet nakomen. Beide kunnen voor problemen met als gevolg enorme stress zorgen. Je kan natuurlijk geld gaan lenen maar dat lost het probleem niet los. Je leent het geld maar krijgt dan weer stress over het feit dat je geld geleend hebt en moet terug betalen. Zodra je geld leent bij de bank komt daar ook  nog eens rente bovenop, extra veel stress.

Werk

Werk vormt het allergrootste deel van iemands dag. Van gemiddeld 09:00 tot 18:00 zit men op werk. Je bent het meeste van de tijd op de werkvloer bezig met jouw taken. Hierbij is het belangrijk dat jouw taken duidelijk en behulpzaam zijn aan de hand van de deadlines. Wanneer je teveel werk krijgt dan je aankan kan je een enorme druk op je schouders krijgen. Deze druk kan in zo een mate toenemen dat je stress gaat krijgen en misschien zelfs een burn-out. Naast je taken en werkzaamheden kan ook de sfeer op de werkvloer een effect hebben op jouw welzijn. Stel je hebt geen klik met je collega’s dan kun je je alleen gaan voelen. Dit kan in het ergste geval doorgroeien totdat je het gevoel hebt dat je collega’s je niet mogen en over je gaan roddelen. Je gaat de werksfeer als negatief en onprettig ervaren wat ervoor zorgt dat je met tegenzin naar je werk toe gaat. Dit kan een hoop werk stress opleveren.

Relatie

Naast je werk is je relatie (als je er een hebt) een erg belangrijk deel van je leven. Je partner is degene waar je jouw leven mee deelt. Waar je je problemen bij uit en waar je je gedachten bij kwijt kunt. Tegen je partner kan je alles zeggen en er is geen probleem die je in je eentje moet oplossen. Ten minste dit geldt allemaal voor een gezonde relatie. Als je problemen hebt binnen  jouw relatie kan je je erg onrustig en verdrietig voelen. Je kan gaan stressen om de specifieke problemen die er spelen en kropt alles in jezelf op. Dit doe je omdat je natuurlijk niks meer bij je partner kwijt kan. Bij een kleine ruzie is dat geen probleem, dan komt het wel weer goed. Maar op het moment dat jullie heel vaak ruzie hebben of zelfs een slechte relatie hebben kan je je erg alleen gaan voelen. Met een hoop stress als gevolg.

Redenen

Drie van de meest voorkomende redenen achter het hebben van stress zijn ten geld, werk en relaties. Tekort aan geld hebben kan je erg in het nauw drijven, vooral als er betaalverplichtingen in het spel zijn. Werkstress kan zich zowel uiten in de vorm van een te hoge druk op je schouders op het gebied van werk, maar kan ook terugkomen in een slechte werksfeer. Tot slot kan een slechte relatie voor veel stress zorgen omdat je er dan eigenlijk alleen voor staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.